Kapcsolat
KezdőlapSEO audit
SEO audit

Mi az a SEO audit?

A SEO audit egy webhely átfogó elemzése, vizsgálata a legfontosabb SEO paraméterek alapján, a keresőmotorok szemén keresztül. Azt elemezzük, hogy az adott weboldal mennyire hatékonyan tudja kiszolgálni a potenciális ügyfeleket, és mit lehet tenni annak érdekében, hogy minél több forgalma (ezáltal bevétele) az oldalnak.

SEO audit során áttekintjük a weboldal legfontosabb paramétereit, hogy azok mennyiben felelnek meg a keresők számára, vagyis mennyire keresőbarát a weboldal. Az elemzés során a következő lépéseket végezzük el:

Miért fontos Önnek is a SEO Audit?

A keresőoptimalizálás megkezdése előtt, legyen szó akár már egy magasan látogatott vagy egy újonnan induló oldalról, pontosan ismerni kell a honlap felépítését, a versenytársakat, a kulcsszavakért folyó versenyt. Mindezek elengedhetetlenek a hatékony illetve progresszív organikus fejlődéshez. A keresőoptimalizálás során azt szeretnénk elérni, hogy minél magasabb pozíciót foglaljanak el a az optimalizált céloldalak az organikus találati listán. E cél érdekében meg kell találni a weboldal erősségeit és gyengeségeit, illetve a legsikeresebb versenytársak által alkalmazott SEO stratégiát is. A SEO auditnak éppen ez a célja, hogy megtaláljuk a sikeres SEO stratégia és feladatrendszer megtervezéséhez szükséges információkat.

Egy részletesen megvizsgált honlap és környezete, pontosabb és célirányosabb keresőoptimalizálást biztosít. Az elemzést és a tervezést nem szabad elhanyagolni, mert ahogy a rossz alapokon álló rendszer igen hamar összeomolhat, úgy a rossz alapokra épített keresőoptimalizálás következtében, az eredmények és a vállalkozás számára biztosított előnyök is, rövid életűek lehetnek.

seo audit elemzés

 

A SEO elemzés tartalma

Onpage SEO elemzés – Általános vizsgálat

Az általános vizsgálat keretein belül, választ kaphat minden a honlap felépítésével kapcsolatos előnyre, illetve üzleti hatékonyság gátló tényezőre.

A fejlődési lehetőségek vizsgálata során megtudhatja, mekkora napi látogatottságra tehet szert, milyen lehetőségek vannak az Ön weboldala számára.

Offpage SEO elemzés – Általános vizsgálat

Weblap backlink profiljának részletes elemzése, a weblapra hivatkozó domainek és  linkek minőségének és milyenségének elemzése.

Konkurenciaelemzés – Versenytársak a keresőkben – Offpage SEO elemzés

A konkurenciaelemzés során választ adunk arra, hogy kik a legerősebb online versenytársak, azaz mely honlapokkal kell megküzdeni a Google pozíciókért, a keresőkben a helyezésekért.

Kulcsszókutatás – Ügyféltermelő ágazati kulcsszavak

A weboldal ágazatához kapcsolódó kiemelten fontos, illetve másodlagos jelentőségű keresőszavak listáját kapja meg. Megtudhatja azt is, hogy mely szavakra mekkora havi keresést bonyolítanak le a keresőkben, azaz hány új ügyfelet képes termelni az adott keresőszó.

Marketing – Konverziós képesség, üzleti hatékonyság

Az elemzés ezen fejezete választ ad arra, hogy marketing és reklám szempontból, mennyire erős az oldal. Becslést adunk arra is, hogy mekkora konverzióval dolgozhatunk, illetve javaslatokat teszünk olyan változtatásokra, amelyek a weboldal/webáruház konverziós képességét fokozzák.

Javaslatok – A weboldal hatékonyabb működéséhez

Megmondjuk azt, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy weboldala hatékonyabban működjön, több ügyfelet termeljen.

Ajánlat – Megoldáscsomagok a hatékony fejlődéshez

Rendelkezésre bocsátunk 2db megoldáscsomagot, melyek rugalmasan tudnak alkalmazkodni a vállalkozás jelenlegi működési és pénzügyi helyzetéhez.

Mivel több a SEO audit mint más elemzés?

A SEO audit egyszerre ad választ minden, az oldal optimalizálásával kapcsolatban felmerülő kérdésre, ugyanakkor egy személyes konzultáció feladatait is ellátja.

Önnek nem kell feleslegesen pazarolnia drága idejét, mi elkészítjük weboldalának részletes SEO elemzését, mellyel hatékonyan, megalapozottan és átlátható adatokkal, számokkal tervezheti meg online fejlődését.

A SEO audit árazása az átnézendő oldalak számától függ. Igényelje még ma, a honlapra szabott egyedi elemzést!