Kapcsolat
KezdőlapSEO szolgáltatások
SEO szolgáltatás

Mit is jelent pontosan a SEO (vagy search engine optimization)?

A SEO egy tág fogalom, amely az összes olyan tevékenységet tartalmazza, amelynek célja, hogy az Ön weboldala a keresési találatok között előrébb szerepeljen. 4 fő területet különböztetünk meg:

  • tartalom: egyedi tartalom kialakítása oly módon, hogy a kereső képes legyen megtalálni a releváns kulcsszavakat az oldalon
  • architektúra: olyan honlap struktúra kialakítása, melynek navigálását a kereső és a látogató könnyen átlátja
  • link népszerűség: az oldalra mutató „minőségi” linkek megszerzése, mellyel tovább növelhető a bizalom a kereső szemében
  • online PR: internetező célközönség bizalmának megszerzése és megőrzése közösségi és egyéb oldalakon keresztül

 

keresőoptimalizálás tanácsadás

A sikeres SEO tevékenység kritériumai

Kezdetben a SEO egyet jelentett a kulcsszósűrűséggel és a keresők algoritmusainak megfejtésével. Napjainkban, az univerzális keresők (melyek kép, videó és hír találatokat is megjelenítenek) valamint a közösségi portálok megjelenésével a forgalom fokozatosan elvándorol a „klasszikus” oldalakról a közösségi oldalak felé, ezért a SEO szakembereknek is bővíteniük kellett eszköztárukat.

Egyedi tartalommal, keresőoptimalizált megjelenéssel és az oldalra mutató sok minőségi linkkel rengeteget tehet azért, hogy az internetező célközönség megtalálja Önt. A közösségi portálokon való részvétel az ügyfelekkel történő gyorsabb, kényelmesebb kapcsolattartást segíti elő, ezzel tovább növelve a bizalmat az internetet használó célcsoport szemében. A konverziót előtérbe helyező honlap kialakításával elérhető, hogy az ügyfelek gyorsabban, könnyebben és magasabb arányban hajtsanak végre konverziót. Mindebben segítünk Önnek.

Google AdWords, az egyik legfontosabb keresőmarketing eszköz

Napjainkban a Google AdWords kampányok és egyéb keresőmarketing tevékenységek a marketing stratégia szerves részei. Gondosan megtervezett és végrehajtott Google AdWords kampányokkal elérhető, hogy csak azok lássák hirdetését, akik kifejezetten az Ön által kínált szolgáltatásokat keresik. Ön csak akkor fizet, ha hirdetése célba talált, tehát, ha valaki rákattintott (PPC, pay-per-click), és így eljutott az Ön honlapjára. A Google AdWords-szel éppen abban a pillanatban éri el az embereket, amikor azok a legfogékonyabbak a hirdetésekre, így keresőmarketingre fordított befektetése szinte azonnal megtérülhet. Igény szerint landing page-et (reklámra kattintókat fogadó oldalt) is kialakítunk a magasabb konverzió reményében. Keresőmarketing területén szerzett tapasztalatunkkal időt és pénzt spórolunk Önnek.

keresőoptimalizálás

Kulcsszóelemzés

Kulcsszóelemzés során megtudhatja, hogy az internetet használók milyen kifejezésekkel keresnek az Ön jelenlegi termékeire/szolgáltatásaira, illetve olyan piacokra melyek felé Ön a jövőben tervez nyitni. Kiderül továbbá az is, hogy az Ön konkurensei milyen kulcsszavakra optimalizálták az oldalaikat. A kettőt összevetve kiderül, hogy az Ön célcsoportja tényleg azokra a kifejezésekre keres-e, amelyek az Ön erősségei és amelyekkel a konkurencia előtt halad, illetve van-e olyan eddig kiaknázatlan lehetőség, amelyre az internetezők már aktívan keresnek, de a konkurencia még nem csapott le. Miután feltártuk a legkritikusabb kulcsszavakat, az Ön honlapját ezekre a kifejezésekre optimalizáljuk, hogy Ön a keresési találatok között minél előrébb szerepeljen.

Social Media Marketing (SMO)

Social media marketing (SMO vagy social media optimization) a közösségi média helyes használatát jelenti, mellyel Ön olyan irányba terelheti vállalkozása megítélését, amilyen irányba azt Ön szeretné. Mivel a közösségi oldalak használata egyben magasabb bizalommal is párosul, Ön gyorsabban, olcsóbban és hatékonyabban érhet el magas bizalmat és megfelelő megítélést ügyfelei, célcsoportja körében.

Social media marketing (SMO) során a különlegesség a siker kulcsa. Valami olyat kell nyújtani, amit érdekesnek, meglepőnek talál a célközönség, majd azt kell elősegíteni, hogy ezt az élményüket másokkal is megosszák. Így egy jó social media marketing (SMO) kampány „vírusként” terjed az internetet használók körében.

Keresőoptimalizálás és magasabb rangsorolás

Sikeres keresőoptimalizálás elengedhetetlen kritériuma annak, hogy Ön a keresési találatok között minél előbb szerepeljen.

Keresőoptimalizálás során az Önök honlapját átvilágítjuk, az esetleges technikai, folyamatkezelési hiányosságokat dokumentáljuk, majd a kulcsszóelemzés során felkutatott kulcsszavakra történő optimalizálásában nyújtunk aktív segítséget.

Keresőoptimalizálás során célunk elérni, hogy a kereső megtalálja a kulcsszavakat, könnyen navigáljon az Ön oldalai között és az Ön oldalát, mint az adott témában releváns és hiteles oldalt a keresési találatok között minél előrébb szerepeltesse, így növelve honlapjának látogatottságát.

Figyelmünket ezt követően arra irányítjuk, hogy a látogatók minél nagyobb arányban hajtsanak végre konverziót az Ön oldalán, ezért az Ön honlapját úgy alakítjuk ki, hogy a látogatók ezt minél egyszerűbben megtehessék.

SEO tanácsadás

Rendszeres havi SEO tanácsadás során riportokat, elemzéseket, javaslatokat készítünk. Kampányait, oldalait folyamatosan a változó környezethez és aktuális trendekhez igazítjuk, illetve folyamatosan azon dolgozunk, hogy Ön a keresési találatok között a jövőben is a lehető legjobban szerepeljen.